pondělí 20. ledna 2025
ikona hodiny 25. 3. 2022 12:39

Ocenění za hotelnictví, gastronomii a cestovní ruch

Asociace hotelů a restaurací České republiky předala na slavnostním galavečeru, konaném tento čtvrtek v sále Boccaccio Grand Hotelu Bohemia v Praze ocenění osobnostem hotelnictví, gastronomie a cestovního ruchu. Ceny jsou uznáním za mnohaletou práci pro českou gastronomii a hotelnictví. Mimořádnou cenu AHR ČR obdržel prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý.

Foto: AHR ČR
Asociace hotelů a restaurací ocenila ty nejlepší Foto: AHR ČR

Po dvouleté odmlce se opět sešli hoteliéři a provozovatelé restaurací, aby se společně setkali a ocenili práci svých kolegů. AHR ČR letos udělila ceny Hoteliér roku, Restauratér roku, Penzion roku a zároveň mimořádné ocenění osobnosti, která významně přispěla k podpoře cestovního ruchu a podnikatelů v oboru. Mimořádnou cenu převzal Vladimír Dlouhý, prezident HK ČR. Václav Stárek, prezident AHR ČR k tomu řekl: „Jsme velmi rádi, že jsme mohli touto cestou poděkovat Vladimíru Dlouhému a Hospodářské komoře za velmi významnou pomoc a podporu během dvou let pandemie, která představovala bezprecedentní zásah do cestovního ruchu. Hospodářská komora pro nás byla a nadále zůstává nejvýznamnější zastřešující organizací pro podnikatele a jsme hrdí, že jsme již léta jejím členem.“

„Ceny od Asociace hotelů a restaurací si velmi vážím. Vnímám ji jako ocenění nejen své osoby, ale především práce týmů Hospodářské komory v Praze i regionech během pandemie. Právě cestovní ruch, ubytovatelé nebo restauratéři byli opatřeními proti covidu-19 významně zasažení. Jsem rád, že právě Komora mohla být tím, kdo přispěl k obnově těchto odvětví, která jsou významnou složkou naší ekonomiky,“ uvedl prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý.

Mezi oceněnými jsou dále v kategorii Hoteliér roku Vlastislav Šos, statutární ředitel společnosti Interhotel Olympik, předseda krajské sekce Praha a viceprezident AHR ČR a to nejen za vynikající práci hoteliéra, ale také za dlouhodobou podporu cestovního ruchu v Praze. Ocenění získal také Vladimír Bureš, bývalý ředitel hotelu Port v Doksech. Cenu restauratér roku obdrželi Martin Jiskra, majitel a manažer Zájezdního hostince U Jiskrů a Tomáš Petráň, šéfkuchař a F&B Manažer Maxmilian Lifestyle Resortu / Zámek Loučeň, kteří významně podporují tradici české gastronomie a pohostinství. Jako nejlepší v kategorii Penzion získal na základě hlasování veřejnosti ocenění Penzion Jelen ve Vranově nad Dyjí, který rekonstruovali a provozují manželé Jana a Miloslav Vrbovi.

Články autora Petr Simon

Nejnovější články

Aktuality

CHKO Soutok přinese zvýšenou administrativní a finanční zátěž

Vyhlášení Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Soutok přinese Břeclavsku...
Aktuality

Po roce opět silnějšími

Začátek roku je tradičně okamžikem ohlédnutí za rokem minulým,...
Cestovní ruch

Lázeňská místa hledají inspiraci. Víte o nějaké?

Zdařilá rekonstrukce, přebudování interiéru, solitérní objekt, umělecké dílo,...

Nejnovější Nezařazené

Nezařazené

V novém roce 2025 přejeme úspěch nejen v podnikání

Redakce portálu KomoraPlus.cz přeje všem svým čtenářům nejen...
Nezařazené

Rozvoj Letiště Václava Havla Praha

Letiště Praha, provozovatel největšího českého mezinárodního letiště, podniká...
Nezařazené

Sledujte živě mezinárodní konferenci Klíčové faktory úspěchu

V pátek 6. prosince se slavnostním večer s vyhlášením výsledků...